ZF 24

Premianţii la conferinţa naţională de construcţii ZF Business Construct: Guvernul ignoră piaţa construcţiilor, care va scădea sub 9 miliarde de euro

Premianţii la conferinţa naţională de construcţii ZF...
30.09.2013, 21:26 381

Instituţiile statului resimt tăierea sumelor pentru investiţii din buget şi aşteaptă să compenseze deficitul de finanţare prin fonduri europene, a fost principala concluzie a conferinţei naţionale de construcţii organizată ieri de ZF şi revista Business Construct. În acest context, piaţa locală a construcţiilor va reveni pe scădere anul acesta şi va ajunge sub nivelul de 9 miliarde de euro, faţă de 9,3 mld. euro în ultimii doi ani, în ciuda faptului că domeniul ar trebui să fie, alături de energie, agricultură sau turism, pe lista de priorităţi a guvernului.

Priorităţile se schimbă însă de la un guvern la altul, astfel că actualul director general al CNADNR, Narcis Neaga, afirmă că autostrada Sibiu – Piteşti nu mai este o prioritate, ci este luată în calcul varianta construirii unei autostrăzi între Sibiu şi Braşov.

„Priorităţile mele ar fi semnarea contractului de concesiune pentru autostrăzile Comarnic-Braşov, Craiova-Piteşti şi inelul de centură sud al Capitalei. O altă prioritate ar fi îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor UE”, a declarat Neaga.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO