ZF 24

UPDATE- Basescu a aprobat numirea senatoarei Luminita Placinta in functia de ministru al Tineretului si Sportului. Cititi aici CV-ul senatoarei si declaratia de avere

Premierul a nominalizat-o pe senatoarea Sorina Luminita Placinta in locul lui Ridzi
14.07.2009, 18:41 97

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numite in functia de ministru al tineretului si sportului pe Sorina Luminita Placinta, senator PD-L. Premierul Emil Boc a nominalizat-o pe senatoarea PDL, de 44 de ani, pentru functia de ministru al Tineretului si Sportului, dupa ce a acceptat demisia Monicai Iacob Ridzi din acest post.

Sorina Luminita Placinta (44 de ani) este in prezent senator PD-L de Vrancea, aleasa in Parlament anul trecut. S-a nascut la 6 februarie 1965 la Focsani. A absolvit Facultatea de Tehnologie si Chimie Textila la Iasi in anul 1989. A lucrat in perioada 1989-1993 ca inginer in inginer stagiar la Milcofil Focsani. Din 1994 este actionar si director al firmei textile Sorste Focsani.

In prezent Sorste S.A. lucreaza doar pentru export, in general mass-production pentru nume ca Valentino, Bennetton, H&M, Ikea si altii.
Pe lista companiilor detinute de Sorina Placinta se afla Milcovil S.A. si Artifex S.R.L, aceasta din urma dedicata productiei hy fashion pentru clienti ca D&G, COS, Massimo Dutii, Akris, Uomo Piu, Crombie, etc.
Investitia se ridica la aproape 25 de milioane de dolari, ingloband aproximativ 100.000 metri patrati de teren, hotelul Fashion Center, clinica Medicover (dedicata in special celor 2000 de angajati), si proiectul unui mic cartier pentru oamenii cu care lucreaza, potrivit site-ului de campanie de anul trecut al Sorinei Placinta.

Potrivit declaratiei sale de avere, Sorina Placinta are patru proprietati (case de locuit), trei la Focsani si una in Elvetia, care totalizeaza 1.351 de metri patrati.

Are bijuterii si tablouri in valoare de 80.000 de euro si conturi bancare de 1,3 milioane de lei si de 13.000 de euro. A obtinut anul trecut divindende de la firma sa Sorste S.A. de 1,4 milioane lei, in vreme ce sotul sau Stefan Sobota a obtinut de la aceeasi firma dividende de 1 milion de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO