ZF 24

Premierul Victor Ponta afirmă că a găsit banii pentru reducerea CAS

Premierul Victor Ponta afirmă că a găsit banii pentru...

Autor: Andrei Cîrchelan

22.07.2014, 18:51 856

Cu două zile înainte de termenul până la care preşedintele Traian Băsescu trebuie să prezinte legea reducerii CAS, premierul Victor Ponta a prezentat azi într-o conferinţă de presă la Guvern 12 puncte prin care afirmă că există resurse privind reducerea CAS.

„Acest impact negativ de 4,8 mld. lei, bani care rămân la firmele private, pentru că am scăzut ce nu mai are de plătit statul, este recuperat prin 1,3 mld. lei încasări în plus la CASS, 1,2 mld. lei în plus din TVA ca urmare potenţiale noi investiţii, pentru că am discutat cu mediul de afaceri (...) 1,9 mld. lei vin din reducerea cu 10% a evaziunii fiscale”, a declarat Ponta.

Legat de deficitul bugetar, acesta a adăugat că „de la un deficit de 9% în 2009, România a reuşit una din cele mai drastice ajustări ale acestui deficit, şi în 2012-2013 am scăzut sub 3%, am ieşit de sub procedura de deficit excesiv, şi în 2014 România îşi va respecta obligaţiile legate de deficitul bugetar”.

Citiţi aici cele 12 puncte prin care Ponta afirmă că există resurse privind reducerea CAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO