ZF 24

Premium Auto vrea să vândă maşini de teren Land Rover de peste 290 milioane de lei

Premium Auto vrea să vândă maşini de teren Land Rover...

Autor: Bogdan Alecu

01.02.2015, 10:13 440

Premium Auto, importatorul mărcilor Land Rover şi Jaguar pe piaţa locală, parte a Ţiriac Holdings, are în plan vânzarea a cel puţin 1.000 de automobile Land Rover în acest an, în creştere cu 17% faţă de anul anterior.

„Vânzările Land Rover pe piaţa locală vor creşte în 2015 la 1.000 de unităţi, faţă de 851 de maşini livrate anul trecut. Dintre cele o mie, 250 vor reprezenta noul model Discovery Sport“, a spus Mihai Ivănescu, coordonator divizie importuri auto în cadrul Ţiriac Holdings şi preşedinte al Premium Auto.

Preţul mediu al unui Land Rover vândut pe piaţa locală este de aproximativ 65.000 de euro cu TVA, potrivit ofi­cia­li­lor, ceea ce duce vânzările din acest an la peste 65 mil. euro.

„Avem un preţ mediu de 53.000 de euro fără TVA, aproximativ 65.000 de euro cu TVA, preţ ce depăşeşte va­loa­rea întâlnită la alţi constructori pre­mium. De asemenea, clienţii care optează pentru Range Rover, de cele mai multe ori aleg versiunea de top a acestuia, cu preţuri de peste 100.000 de euro“, a spus Mihai Ivănescu. Pe piaţa locală Land Rover are 14 dealeri cu 15 showroomuri, dintre care patru aparţin Ţiriac Auto, divizia de retail auto a Ţiriac Holdings.

Conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), înmatriculările Land Rover pe piaţa locală în 2014 au crescut cu 13% faţă de anul anterior, la 853 de maşini, ocupând locul patru în topul mărcilor premium după Mercedes-Benz, BMW şi Audi.

Mai mult, dintre marii jucători, doar Land Rover şi Mercedes-Benz au înregistrat o creştere a înregistrărilor.  „Fiecare brand trebuie să se reinventeze după o anumită perioadă. Acest lucru nu este determinat de noi modele ale competiţiei, ci şi cum eşti perceput în reţea, ce nivel de pregătire accepţi să ai în centre. Cel puţin până aducem în standardele lansate de producător anul trecut reţeaua actuală, nu vom lansa dealeri noi”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO