ZF 24

Presă: Avionul Air Algerie s-ar fi prăbuşit în Niger. Nu există supravieţuitori. La bordul avionului se afla şi un român

Presă: Avionul Air Algerie s-ar fi prăbuşit în Niger....

Autor: Iuliana Enache

24.07.2014, 15:25 1830

Avionul care opera pentru compania Air Algerie s-ar fi prăbuşit, joi, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului, a anunţat postul de televiziune privat algerian Elnahar, citat de Le Soir, în ediţia electronică.

Zborul AH5017 s-a prăbuşit în Niger după ce a traversat o furtună puternică, susţine site-ul ibtimes.co.uk. Televiziunea Elnahar a confirmat că avionul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Regiunea a fost afectată de furtuni violente şi avionul fusese deviat în timp ce survola Mali. Acesta s-ar fi prăbuşit după ce a survolat capitala Nigerului, iar toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit.

Avionul ar fi fost găsit în apropiere de Niamey.

Compania Air Algerie anunţase anterior că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după decolarea din Ouagadougou în Burkina Faso. Avionul transporta 110 pasageri de mai multe naţionalităţi şi şase membri ai echipajului. Contactul cu echipajul a fost pierdut în timp ce avionul survola nordul Mali, a precizat o sursă din cadrul companiei sub acoperirea anonimatului.

Potrivit BBC, la bordul avionului se afla şi un român. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO