ZF 24

Presa britanică după Steaua-Chelsea - Aviz românilor care vor să emigreze în Marea Britanie: nu toată lumea de aici câştigă 200.000 de euro pe săptămână fără să facă nimic

Presa britanică după Steaua-Chelsea - Aviz românilor...

Autor: Cătălina Butan

08.03.2013, 13:38 11023

Un mesaj de avertizare pentru toţi românii care caută cu disperare un loc de muncă în Marea Britanie: Nu oricine câştigă 180.000 de lire degeaba. Doar Fernando Torres, scrie The Sun.

Nu este de mirare că românii consideră nivelul de trai în Marea Britanie atât de ridicat, când persoane precum Torres sunt cu mult peste valoarea lor recompensate.

Merită să subliniem că atacantul în valoare de 50 de milioane de dolari a lui Chelsea nu este un simbol pentru valorile culturale britanice deşi are o slujbă, la care nu este însă atât de bun, mai scriu jurnaliştii britanici.

În cei doi an şi câteva luni de contract cu Chelsea, Torres a câştigat aproximativ 19 milioane de lire. Cu toate acestea impozitele plătite de jucător au fost pe măsura salariilor, acoperind cu succes cheltuielile pentru unul sau două spitale de stat.

Torres a contribuit însă şi la creşterea ratei de şomaj în Marea Britanie, fiind indirect responsabil de plecarea a trei antrenori, care nu au reuşit să ducă echipa la performanţele aşteptate de miliardarul Abramovici, patronul clubului sportiv, notează The Sun.

Prestaţiile proaste ale lui Torres din ultimele sezoane i-au asigurat locul pe banca de rezervă. Singurul motiv pentru care a jucat titular în meciul cu Steaua este că atacantul Demba  Ba nu este eligibil pentru Europa iar Chelsea nu are alţi jucători pentru ofensiva centrală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO