ZF 24

Preşedintele Armătura Cluj a fost amendat de ASF cu 100.000 lei

Preşedintele Armătura Cluj a fost amendat de ASF cu...
13.06.2013, 16:20 546

Austriacul Gerhard Glinzerer, care ocupă funcţia de preşedinte al Armatura Cluj (ARM), a fost sancţionat de arbitrul pieţei de capital, ASF, cu o amendă în valoare de 100.000 de lei (22.700 de euro) pentru că societatea nu a reluat producedura de majorare a capitalului social în urma neregulilor descoperite de instituţie la precedenta operaţiune de majorare.

Glinzerer are la dispoziţie circa o lună ca să achite amenda şi poate să conteste sancţiunea în termen de 30 de zile.

Recent Consiliul de Administraţie al Armatura, condus de Gerhard Glinzerer, a respins propunerea înaintată adunării generale, ca urmare a solicitării venite din partea CNVM, de reluare a majorării de capital derulate recent de companie.

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) spun că Armătura Cluj, controlată de austriecii de la Herz Armaturen, a încălcat unele prevederi din legislaţia pieţei de capital atunci când a derulat operaţiuni de diminuare a capitalului la zero, urmată de majorarea ulterioară a capitalului social cu 4 mil. lei.

În urma acestor operaţiuni 2.700 de acţionari ai Armatura Cluj au rămas fără nicio acţiune în cadrul societăţii şi nu au primit niciun ban în contul acţiunilor pe care le aveau.

De cealaltă parte după majorarea de capital austriecii de la Herz Armaturen şi-au majorat participaţia la Armătura de la 33% la 58% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO