ZF 24

Preşedintele PSD Liviu Dragnea: Obiectivele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 vor fi reformulate

Preşedintele PSD Liviu Dragnea: Obiectivele Comisiei de...

Autor: Liviu Dadacus

26.04.2017, 10:32 64

„Cu lipsa de imoralitate care mă caracterizează, vreau să vă precizez că nu este vorba de niciun pas înapoi. Luând act de trezirea bruscă a Parchetului General, după 8 ani de zile de la alegerile din 2009, copiind aproape, prin <copy paste> obiectivele din proiectul de hotărâre de înfiinţare a Comisiei, s-a decis să se retrimită la comisii acest proiect pentru a se reformula obiectivele. Decizia politică de a se înfiinţa această comisie rămâne”, a spus Dragnea.

„Cu toate presiunile făcute asupra completelor care m-au judecat, nici măcar aceste complete care au dat o decizie politică pentru un dosar politic nu au reuşit să pună în sarcina mea o fraudă electorală”, a adăugat Dragnea.

Senatorul PMP Traian Băsescu a solicitat, anterior, Camerelor reunite să voteză miercuri derularea acestei anchete şi constituirea Comisiei de anchetă, el arătâd că principalul otiv constă în faptul că PSD trebuie să se facă de râs până la capăt.

„Poate această comisie va aduce aminte PSD că în 2009 în secţiile de votare eu aveam un singur reprezentant, iar marea alianţă politică care îl susţinea pe Geoană avea PSD, PNL, UDMR, PC. Poate vreţi să explicaţi cum a reuşit să fure unul singur când patru hoţi erau cu mâinile în buletinele de vot”, a spus Băsescu.

„Citiţi şi cartea lui Miron Mitrea în care explică cum furaţi voi, PSD, la secţiile de votare. Şi îl propun pe Dragnea preşedinte al unei comisii care să evalueze fraude la alegeri”, a adăugat Băsescu.

La rândul său, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat că PNL va accepta retrimiterea la Comisie şi va vota în acest sens.

„Comisia a fost propusă spre a fi condusă de o persoană condamnată definitiv pentru furt electoral. E o lipsă de moralitate şi profesionalism cum rar poţi închipui”, a acuzat Turcan.
Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, cu 278 de voturi „pentru” şi 17 voturi „împotrivă”, retrimiterea la Comisiile juridice Raportul privind constituirea Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, pentru o săptămână, pentru clarificarea obiectivelor acesteia.

Propunerea de retrimitere la Comisiile juridice a fost avansată de liderului grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a invocat faptul că obiectivele Comisiei de anchetă, stabilite în regulamentul acesteia, trebuie clarificate ca urmare a faptului că PÎCCJ a deschis o anchetă cu un obiectiv similar.

„Ţinând cont că în data 20 aprilie 2017 s-a înaintat BPR constituirea Comisiei speciale de anchetă, având anumite obiective, şi enumăr unul singur – determinarea posibilei implicări a unor instituţii sua persoane, altele decât prevăzute de lege, în organizarea procesului electoal din 2009, iar în data de 24 aprilie PÎCCJ a solicitat o anchetă in rem privind existenţa unor suspiciuni în procesul electoral privind implicarea unor autorităţi publice şi/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege, propun retrimiterea raportului la Comisile juridice reunite pentru clarificarea obiectivelor Comisiei de anchetă”, a spus Ciolacu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO