ZF 24

Presedintia propune dezincriminarea consumului de droguri si legalizarea prostitutiei. Cum comentati?

22.09.2009, 13:00 98

Dezincriminarea consumului de droguri si legalizarea "sexuluicomercial" sunt masuri propuse de Comisia prezidentiala pentruanaliza riscurilor sociale si demografice, pentru limitareaefectelor sociale ale acestor fapte.

Comisia a lansat la Cotroceni un raport privind riscurilesociale si demografice in prezenta presedintelui Traian Basescu sia premierului Emil Boc.

Raportul sustine Dezincriminarea consumului de droguri (nu atraficului!) pentru a aduce la "suprafata" consumatorii.

Recent s-au deschis in multe orase ale tarii (Brasov, Bacau,Galati, Hunedoara, Braila, Iasi, Bucuresti) magazine care vandproduse etnobotanice ce au acelasi efect ca drogurile ilegaleusoare si efectele lor sociale nu par a fi vizibile, potrivitdocumentului.

"Consumul de droguri trebuie descurajat dar cu diferentele derigoare intre drogurile usoare si drogurile tari, in special celeinjectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare.Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precumrefolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boligrave", spune documentul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO