ZF 24

Primăria Capitalei vrea să dea drumul de Sărbătorile de iarnă la noul bulevard Uranus. Când va fi gata alternativă la Magheru-Lascăr Catargiu

Primăria Capitalei vrea să dea drumul de Sărbătorile...

Autor: Bogdan Alecu

17.11.2013, 15:23 2755

Primăria Capitalei intră în linie dreaptă cu lucrările la viitorul bulevard Uranus care va lega Piaţa Victoriei de sudul Bucureştiului şi va putea permite reducerea traficului atât de pe b-dul Magheru cât şi de pe pasajul Basarab. Acesta este construit pe traseul străzilor Buzeşti, Berzei, Vasile Pârvan şi Bogdan Petriceicu Haşdeu. De acolo primăria are în plan construcţia unui tunel pe sub Palatul Parlamentului care va lega bulevardul de Piaţa George Coşbuc.

"În cursul acestei luni vom termina lucrările pe Berzei-Buzeşti şi vom da drumul la trafic. Bulevardul este o foarte bună alternativă. Pentru Centru. Doi ani şi zece luni am întârziat lucrările din cauza procesomanilor. Efectiv în faţă la Piaţa Matache se va circula atunci când se va da drumul la bulevard. Se va termina intersecţia Griviţa cu Berzei şi va urma montatul liniilor de tramvai, dar nu s-a putut până acum din cauza traficului foarte aglomerat. Semafoarele s-au instalat, pregătirile continuă, până la sfârşitul anului se va circula, în dăm drumul”, a spus primarul general Sorin Oprescu.

Întârzierea proiectului a fost determinată de demolarea unor imobile istorice, printre care Piaţa Matache. „Piaţa Matache va fi relocată în spate, la 56 de metri de locaţia iniţială.

Avem deja toate acordurile din partea Ministerului Culturii”, a spus Oprescu.

Artera Buzeşti-Berzei-Uranus va avea trei benzi pe sens iar lucrările au demarat încă din 2009, iar potrivit planului iniţial acestea trebuiau finalizate în termen de 18 luni. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO