ZF 24

Primăria Iaşi investeşte 5 mil. euro în reabilitarea şcolilor

Primăria Iaşi investeşte 5 mil. euro în reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

17.04.2014, 16:26 112

Primăria Iaşi va demara în acest an un program de investiţii de aproximativ 23 mil. lei (peste 5 mil. euro) ce vizează renovarea, modernizarea şi reabilitarea a şase unităţi de învăţământ preuniversitar din oraş. Şcolile care urmează să fie renovate cu finanţare din fonduri europene sunt colegiul tehnic ‘’Dimitrie Leonida”, liceul teoretic de informatică ‘’Grigore Moisil”, colegiul ‘’Costache Negruzzi”, colegiul tehnic ‘’Gheorghe Asachi”, şcoala ‘’Ion Simionescu” şi şcoala ‘’Mihail Kogalniceanu”.

La finalul anului 2013, Comisia Europeană a aprobat realocarea a 150 de milioane de euro pentru Axa prioritară 3 a Programului Operaţional Regional (POR), pe baza cărora se va face şi reabilitarea celor şase unităţi de învăţământ ieşene. Cererile de proiecte au putut fi depuse în ultima lună din 2013, data limită a finalizării lucrărilor fiind decembrie 2015. Prin acest proiect nu pot fi finanţate finalizările construcţiilor unor noi unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO