ZF 24

Primăria oraşului Covasna implementează un proiect de aproape un milion de lei pentru promovarea turismului balnear şi a resurselor

Primăria oraşului Covasna implementează un proiect de...

Autor: Dana Pasca, Kiss Edit

12.09.2014, 20:38 364

Primăria oraşului Covasna implementează proiectul "Promovarea turismului balnear şi a resurselor turistice endogene din zona turistică Covasna", finanţat prin Programul Operaţional Regional, a cărui valoare se ridică la aproape un milion de lei.

Conferinţa de lansare a proiectului a avut loc vineri, fiind prezentate pliante despre resursele naturale ale staţiunii, obiectivele turistice şi posibilităţile de agrement, un album fotografic, o hartă turistică şi un site.

Proiectul are ca scop promovarea potenţialului turistic balnear şi mediatizarea resurselor naturale din zonă, creşterea numărului de vizitatori sau îmbunătăţirea promovării turismului balnear din Covasna în mediul online. El include realizarea unui program complex de promovare a potenţialului turistic al zonei Covasna, participarea şi organizarea de evenimente turistice şi realizarea unui studiu cu turiştii care vizitează oraşul Covasna.

Covasna este una dintre cele mai importante staţiuni balneoclimaterice din ţară. Atestată documentar din anul 1548, Covasna a devenit oraş în 1952, însă activităţile balneare au început în anul 1880, când s-a deschis baia rece.

Staţiunea Covasna beneficiază de resurse naturale (ape minerale şi mofete) şi un mediu climatic cu proprietăţi curative deosebite. Cele mai renumite resurse endogene din staţiunea balneară Covasna sunt reprezentate de cele peste 1.000 de izvoare minerale cu diferite concentraţii şi variate compoziţii. De asemenea, sunt patru mofete pe sursă (utilizează emanaţia de gaz direct din emergenţa naturală) şi cinci mofete prin degazeificarea apei. Specificitatea mofetelor din Covasna este dată de concentraţia mare de dioxid de carbon (peste 90%) şi de prezenţa hidrogenului sulfuros cu semnificaţie farmacodinamică.

Mediul climatic al staţiunii Covasna constituie, de asemenea, un factor terapeutic important în tratamentul multor boli.

Printre atracţiile turistice ale oraşului se numără Balta Dracului, un monument al naturii, rezultatul unei erupţii vulcanice, şi Valea Zânelor, de unde turiştii pot porni spre cetatea dacică, pe trasee de drumeţii sau pot alege o plimbare cu mocăniţa.

Hotelurile din staţiunea Covasna deservesc toate categoriile de vârstă, iar bazele de tratament şi serviciile de wellness sunt deschise tot anul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO