ZF 24

Primarul Capitalei Gabriela Firea: Am alocat, pentru anul 2018, 111 milioane de euro Administraţiei Spitalelor

Primarul Capitalei Gabriela Firea: Am alocat, pentru anul...

Autor: Oana Despa

02.02.2018, 11:21 381

"Doresc să vă asigur încă o dată că domeniul sănătăţii reprezintă pentru Municipalitate o prioritate clară, fapt care se reflectă de altfel şi în bugetul pe care l-am alocat anul acesta: 111 milioane de euro. Comparativ cu bugetul anilor precedenţi 2016 şi 2017, (în care bugetul a fost de aproximativ 44 de milioane de euro şi respectiv 53.4 milioane euro), bugetul anului 2018 este aproape dublu. Ne dorim astfel să ştiţi că aveţi tot sprijinul nostru, astfel încât să puteţi lucra în unităţi medicale moderne, la standarde europene", a menţionat Firea la întâlnirea cu cei 17 manageri care au luat concursul de ocupare a posturilor de manager.

La întâlnirea cu managerii spitalelor din administraţia ASSMB, primarul general a subliniat deblocarea lucrărilor la două spitale, Victor Gomoiu şi spitalul Foişor.

De asemenea, Firea i-a asigurat pe managerii unităţilor medicale că municipalitatea este deschisă oricăror propuneri menite să ducă la îmbunătăţirea sau rezolvarea unor eventuale probleme apărute pe parcurs în unităţile pe care le conduc.

Un alt aspect pe care edilul l-a comunicat managerilor a fost legat de achiziţionarea a 300 de locuinţe de serviciu pentru personalul medical.

"Pentru că ne dorim să avem în Bucureşti, alături de noi, şi medicii tineri care îşi doresc să lucreze şi să se perfecţioneze în Capitală, am alocat anul acesta 15 milioane de euro pentru achiziţionarea a aproximativ 300 de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale. Alte sume importante au fost alocate pentru demararea proiectelor de construcţie a Spitalului Metropolitan, precum şi a altor două spitale în sectoarele 3 şi 6, zone deficitare în Bucureşti în acest sens", a adăugat Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO