ZF 24

Primele imagini cu Duster, SUV-ul Dacia

Conceptul crossover Duster al Dacia include elemente specifice coupeurilor si automobilelor de familie
02.03.2009, 13:24 32

Automobile Dacia va prezenta la salonul auto de la Geneva conceptul Duster, care va avea, potrivit datelor furnizate de companie, o lungime de 4,25 metri si o inaltime de 1,49 metri, urmand sa fie incadrat in segmentul crossover, precum Fiat Sedici sau VW Tiguan.

Conceptul este echipat cu motorizarea diesel de 1,5 litri care dezvolta 105 cai putere si un cuplu motor de 250 Nm. Propulsorul, la fel ca si transmisia in sase trepte, este preluat din gama Renault unde echipeaza modele precum Clio sau Megane. Consumul mediu estimat de Dacia este de 5,3 litri/100 km iar emisiile snt de 139 g de CO2/km.

Potrivit Dacia, conceptul Duster include si elemente specifice unui coupe dar i a unui MPV. Astfel, din partea soferului conceptul este structurat ca un automobil cu doua portiere, in timp ce pe partea dreapta apare si o a treia usa, specifica unui automobil de familie, care se deschide in sens contrar, pentru accesul pasagerilor in partea din spate.
La realizarea conceptului au participat carosierul ProtoStyle si producatorul de anvelope Michelin care a furnizar pneurile pentru jantele de 21 de inchi, cel mai mare diametru standard de fabrica pentru un model Dacia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO