ZF 24

Primul magazin cu produse româneşti sub tutela Casei de Comerţ "Unirea" se deschide astăzi, 7 octombrie, la Sibiu

Primul magazin cu produse româneşti sub tutela Casei de...

Autor: Florentina Niţu

07.10.2019, 08:52 3373

Luni, 7 octombrie, se deschide primul magazin cu produse agroalimentare româneşti, în oraşul Sibiu, sub tutela Casei de Comerţ Agroalimentar "Unirea", o companie cu capital integral de stat, potrivit informaţiilor de la Ministerul Agriculturii.  Acesta este primul punct de desfacere, urmând ca în cursul acestei luni să mai fie deschise încă şase, dar planurile reprezentanţilor companiei sunt să creeze o reţea de 60 de magazine.

Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Agroalimentar "Unirea" a anunţat recent că următoarele magazine vor fi deschise în oraşele Bucureşti, Piteşti, Slatina, Craiova şi Timişoara.

Petre Daea, ministrul agriculturii, va participa la deschiderea magazinului, care se va numi "Brânzărie". Acest va fi situat pe strada Turnului, numărul 19, lângă Piaţa Cibin.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, cu un capital de 93 de milioane de lei de la stat (cea mai mare firmă înfiinţată în 2019), a fost creată pentru a valorifica produsele agroalimentare fa­bricate în România şi pentru a creşte consumul de produse locale.

Magazinele vor fi deschise în centrele dezvoltate ale ţării, deoarece reprezentanţii statului îşi propun să stimuleze consumul de pro­duse româneşti din magazinele de pro­xi­mitate, echilibrând astfel balaţa comercială dintre importuri şi exporturi.

În reţeaua de magazine, reprezentanţii statului îşi propun să comercializeze atât preparate tradiţionale, cât şi produse fresh, aduse din fermele din zona imediat apropiată locului în care este amplasat magazinul, nu mai departe de 100 de kilometri, pentru a asigura prospeţimea produselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO