ZF 24

Primul producător local care face o fabrică în străinătate: Compania craioveană Softronic va produce locomotive în Ungaria

Primul producător local care face o fabrică în...

Autor: Mirabela Tiron

29.01.2015, 09:15 24002
Producătorul de material rulant Softronic din Cra­iova, cu afaceri de 20 mil. euro, a semnat o înţelegere cu com­pania ungară LAC Holding prin care a pus bazele unui joint-venture în vederea  demarării producţiei de locomotive în Ungaria. Softronic va controla 51% din fabrica din Ungaria.
 
Prezenţa antreprenorilor români peste hotare este redusă, până acum nu au mai fost producători locali care să construiască fabrici în alte ţări.
 
„Este un pas extraordinar, am reuşit să ne extindem pe piaţa din Ungaria, având în vedere că puţine companii româneşti reuşesc acest lucru.  Ungurii şi-au exprimat posibilitatea de a face locomotive pentru alte ţări, ei au apropieri culturale, comerciale, pe care noi nu le avem. În România nu există comenzi în momentul de faţă nici din partea operatorilor cu capital privat, nici din partea companiilor de stat“, a spus Radu Zlatian, un oficial al companiei din Craiova.
 
Softronic, deţinută de Ionel Ghiţă, Ion Gârniţă, Augustin Popescu şi Oana Miulescu, este singura fabrică ce produce rame şi locomotive electrice în Europa de Est şi care îşi vinde în prezent locomotivele electrice în Ungaria şi Turcia dată fiind lipsa de cerere de pe piaţa locală. Anul trecut, compania a construit primul tren electric (Hyperion), finanţat de Garanti Bank cu 4,3 milioane de euro, însă nu a găsit nici până acum cumpărător pe piaţa locală.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO