ZF 24

Prin regimul fiscal favorabil, Elvetia fura tot mai multe sedii regionale ale companiilor multinationale. Urmatoarea "victima", McDonald's

13.07.2009, 13:20 37

Grupul american McDonald's isi va muta, in aceasta toamna, sediul regional european de la Londra la Geneva, alaturandu-se unui val de multinationale americane care au luat recent aceeasi decizie, pentru a beneficia de regimul fiscal favorabil din domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, scrie Financial Times.

Conform publicatiei, regimul fiscal din Elvetia, in special cel care priveste reglementarile din zona drepturilor de proprietate intelectuala, a devenit din ce in ce mai atractiv pentru marile companiile multinationale, acestea preferand Elvetia ca amplasament pentru sediile centrale din Europa.

Kraft, Procter & Gamble, Google, Electronic Arts si Yahoo! se numara printre gigantii internationali care si-au mutat, in ultimii ani, sediile europene din Marea Britanie in Elvetia. Totodata, grupul britanic Informa intentioneaza sa-si mute domiciliul fiscal in Elvetia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO