ZF 24

Problemele Greciei lovesc si leul: euro urca la 4,1430 lei la cursul oficial

28.04.2010, 13:19 25

Euro a urcat cu 1,84 bani, pana la 4,1430 lei la cursul BNR,dupa ce investitorii straini au cumparat valuta intr-o miscareregionala, determinata de nervozitatea aparuta pe pieteleinternationale dupa ce agentia de rating Standard&Poors' acoborat calificativul Greciei cu trei trepte, pana in categoria derisc speculativ.

"In Romania nu se intampla mare lucru, leul s-a depreciat in toncu regiunea", a comentat un dealer. Totusi, jucatorii straini auinceput sa vanda titluri de stat romanesti, dupa ce aratasera uninteres ridicat la licitatiile organizate in ultimelesaptamani.
Euro urcase pana la 4,16 lei la jumatatea lunii, insa ulteriorpierduse teren, dealerii suspectand inclusiv interventii discreteale BNR pe piata valutara.

Pe piata interbancara dobanzile au urcat usor, apropiindu-se de5% pe an pentru scadentele foarte scurte, in timp ce pentrumaturitatea de 12 luni au revenit pe pragul de 6% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO