ZF 24

Procesatorul de carne Angst a ajuns să deţină 88% din compania Salsi din Sinaia, cu afaceri de 11 mil. lei anual

Procesatorul de carne Angst a ajuns să deţină 88% din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.01.2018, 12:31 1140

Grupul Angst, activ în domeniul alimentar, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al fabricii de produse crud- uscate din Sinaia, deţinând astfel 88% din acţiunile SALSI SA. Compania din Sinaia a avut în 2016 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 11,8 milioane de lei, o pierdere netă de 794.000 de lei şi 78 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Angst este de mai mulţi ani acţionar majoritar al companiei din Sinaia, cu 61% din acşiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului. Astfel, Angst Ro deţinea 34,1% din acşiunile companiei, iar Metzgerei Angst din Elveţia avea 27,1% din acţiuni, conform sursei citate. 
 

"Salsi Sinaia este cea mai veche fabrică de Salam de Sibiu din Romania, având o tradiţie de peste 100 de ani” a declarat Sorin Minea, CEO al grupului Angst.

În prezent SALSI SA deţine aproximativ 15% din cota de piaţa valorică a Salamului de Sibiu, conform informaţiilor furnizate de companie. Director executiv al companiei este Carmen Gavrilescum numită în funcţie de noul acţionar majoritar. 

Grupul de firme Angst cuprinde trei unitaţi productive: Angst Ro SRL (fabrica de produse fiert-afumate), Angst Bistro SRL (gastronomie şi ready-meal-uri sub brandul „Merinde Urbane”, deschisă în 2017) şi Salsi SA -Sinaia (produse crud-uscate) în care işi desfăşoară activitatea aproximativ 575 de angajaţi.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO