ZF 24

Procesatorul de carne Cris-Tim a preluat o fabrică cu peste 100 de angajaţi din Prahova

Procesatorul de carne Cris-Tim a preluat o fabrică cu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.12.2017, 16:07 2059

Cris-Tim, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, a preluat activele firmei Diavist Product ( în insolvenţă) din comuna Măgureni de lângă Câmpina (jud. Prahova) de la familia Cord. Fabrica, cu o capacitate de procesare de 20 de tone pe zi, se află la mai puţin de 10 kilometru de unitatea Cris-Tim din Filipeştii de Pădure.

„În fabrică vom realiza categorii de produse în care nu suntem prezenţi şi vrem să consolidăm piaţa. Noi ne focusăm pe proiectul „Eticheta Curată”, dar avem cerere pentru produse care nu sunt în această categorie. Avem game de produse şi pentru export şi nu mai facem faţă producţiei. Ne gândim să facem şi halal pentru Orientul Mijlociu sau alte specialităţi din carne”, a spus pentru ZF Radu Timiş, proprietarul grupului Cris-Tim cu afaceri estimate pentru acest an de 145 de milioane de euro. Grupul are mai bine de 2.000 de angajaţi.

Compania Diavist Product a intrat în insolvenţă în anul 2012, iar în planul de reorganizare se menţionează că administratorul special a propus vânzarea activelor societăţii. Fabrica are peste 100 de angajaţi.

Cris-Tim are o cotă de piaţă de circa 20% pe categoria de mezeluri, acolo unde concurează cu jucători precum Agricola, Aldis sau Caroli. Conform informaţiilor oferite de Radu Timiş, Cris-Tim este lider pe piaţă. Grupul are în portofoliu trei categorii mari de produse, şi anume, mezeluri, lactate şi produse ready-meal (mâncare gata preparată). Antreprenorul Radu Timiş deţine multe companii în grup: Recunoştinţa Prod-Com care administrează fabrica de mezeluri de la Filipeştii de Pădure, Eco-Ferm care operează divizia de producţie şi procesare a laptelui, Impex Cristim care reprezintă divizia de preparate şi reţeaua de magazine şi Cristim2Prodcom, care înregistrează rezultatele distribuţiei de produse din carne şi lapte.

Pe segmentul de mezeluri grupul are în portofoliu brandurile Cris-Tim, Salam Săsescu, Bunea Haiducul, Matache Măcelaru, Obrăjori, iar pe lactate Radu Timiş a dezvoltat brandul Mugura.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO