ZF 24

Prodplast vrea să îşi vândă participaţia la producătorul de obiecte sanitare Romtatay Bucureşti

Prodplast vrea să îşi vândă participaţia la...

Autor: Roxana Rosu

18.04.2017, 13:35 649

Producătorul de articole din material plastic Prodplast, controlat de familia Pogonaru, intenţionează să-şi vândă participaţia de 45,5% din capitalul Romtatay SA Bucureşti, societate mixtă româno-spaniolă specializată în producţia de obiecte sanitare.

Acţionarii Prodplast au aprobat vânzarea participaţiei la adunarea generală din 18 aprilie.

Romtatay SA a fost înfiintata in 1992, fiind specializata in fabricarea produselor din material plastic realizate prin tehnologia de injectie. Firma face parte din grupul PLASTICOS TA-TAY Barcelona, si este unic distribuitor in România al produselor companiei spaniole TATAY, cu peste 50 de ani de experienta in domeniul articolelor injectate din mase plastice.

Acţionarii Prodplast au aprobat şi înfiinţarea unui Punct de Lucru în Buftea, unde va fi un centru de productie PVC si de ambalaje din polietilenă. Compania a cumpărat anul trecut în Buftea de la MJ Maillis România terenuri şi clădiri pentru a-şi muta producţia din sectorul 3 din Capitală. 

Compania este unul dintre principalii jucători din sectorul local al prelucrarii materialelor plastice. Principalul acţionar al firmei este Nord SA Bucureşti, cu 32% din capital, urmat de SIF Oltenia, cu 27%, şi Floreasca Development, cu 11,7%.

Potrivit datelor financiare preliminare, Prodplast a încheiat 2016 cu un profit net de 2,2 milioane lei şi venituri din vânzări de 57 milioane lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO