ZF 24

Producătorii de medicamente generice cer introducerea calculului diferenţiat al taxei clawback pentru a stopa dispariţia de pe piaţă a medicamentelor cu preţ redus

Producătorii de medicamente generice cer introducerea...

Autor: Roxana Rosu

03.05.2017, 10:43 221

Producătorii de medicamente generice cer introducerea imediată a calculului diferenţiat al taxei clawback ca măsură provizorie, până la 1 ianuarie 2019, după ce nivelul acestei taxe pe trimestrul întâi al anului 2017 a crescut din nou, atingând un nivel nesustenabil pentru companii, arată Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Potrivit asociaţiei, nu există nicio altă măsură care să poată fi implementată imediat, fără costuri pentru bugetul de stat, care ar putea stopa dispariţia de pe piaţă a medicamentelor cu preţ redus şi închiderea unor întregi linii de producţie ale fabricilor de medicamente locale. 

“Nivelul acestei taxe este nesustenabil pentru medicamentele generice. Cei care vor suferi sunt în special bătrânii şi bolnavii cronici, care nu vor mai găsi multe din cele mai răspândite medicamente de pe piaţă sau vor găsi variante mai scumpe, care vor necesita coplată”, a declarat Laurenţiu Mihai, director executiv al APMGR.

Producătorii spun că înţeleg eforturile guvernului de a găsi o soluţie pe termen lung pentru finanţarea consumului de medicamente, dar atrag atenţia că orice întârziere a introducerii calculului diferenţiat al taxei clawback are ”efecte ireversibile”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO