ZF 24

Producătorii de prefabricate din beton aşteaptă reluarea proiectelor de infrastructură pentru o creştere de 10% a pieţei

Producătorii de prefabricate din beton aşteaptă...

Autor: Ioan Dornescu

23.04.2014, 00:07 321

Piaţa prefabricatelor din beton s-a comprimat cu 4% anul trecut în volum şi cu 6% în valoare, pe fondul cererii scăzute pentru produsele utilizate în lucrările de infrastructură, arată reprezentanţii companiei de cercetare InterBiz research & consulting.

Sistemele de pavaj au acoperit 65% din volumul total al pieţei, cele de prefabricate din beton armat au deţinut 19%, diferenţa fiind reprezentată de prefabricatele din beton comprimat.

„În anul 2014 piaţa va creşte cu 10% faţă de 2013 pe fondul reluării investiţi­ilor din infrastructură, dar şi al conti­nuării investiţiilor din industrie (unităţi de pro­­ducţie) şi comerţ (magazine, malluri). În plus, construcţiile rezidenţiale s-au stabilizat în 2013, iar în 2014 vor creşte sem­nificativ pe segmentul de clă­diri colective (blocuri)“, apreciază reprezentanţii InterBiz.

Conform datelor companiei de cercetare, cel mai mare potenţial de creştere pe această piaţă până în anul 2020 îl are segmentul elementelor prefabricate pentru infrastructură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO