ZF 24

Producătorul apei Calipso aşteaptă în acest an afaceri mai mari cu 22% faţă de anul trecut

Producătorul apei Calipso aşteaptă în acest an...

Autor: Dragoş Dinu

20.10.2017, 10:25 275

Producătorul apei de izvor Calipso a vândut peste 160 de milioane de litri de apă în primele nouă luni ale anului 2017, în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut. Avansul a fost susţinut de investiţiile care au fost făcute de companie în ultima perioadă şi care se ridică la două milioane de euro. Investiţiile au fost direcţionate către achiziţia unui utilaj cu ajutorul căruia firma a reuşit să reducă cantitatea deşeurilor de PET cu aproximativ 60 de tone pe an, acesta costând 500.000 de euro.

De asemenea, printre celelalte investiţii realizate se aflăşi modernizarea alimentării cu electricitate a fabricii printr-un cablu subteran lung de nouă kilometri, investiţia ridicându-se la 550.000 de euro. Daciana Siderache, director general Calipso, a spus că linia aeriană de electricitate avea prea multe căderi de tensiune, ceea ce ducea, de multe ori, la stricarea componentelor electronice. Astfel, prin această investiţie, întreprinderea poate să economisească aproape 70.000 de euro pe an.

„ENEL-ul nu ne-a oferit altă opţiune şi atunci am investit noi”, a subliniat ea.

Daciana Siderache estimează pentru acest an o cifră de afaceri mai mare cu aproximativ 22% faţă de anul precedent. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la aproape 50 de milioane de lei (circa 11 mil. euro), conform datelor de pe mfinante.ro. În 2016, businessul companiei a avansat cu 10% faţă de anul precedent. Anul trecut, profitul companiei s-a situat la 5,7 milioane de lei, în timp ce numărul mediu de angajaţi s-a situat la 144, potrivit aceleiaşi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO