ZF 24

Producatorul de adezivi AdePlast se extinde in Slovacia si tatoneaza Bulgaria si Ucraina

01.03.2010, 15:19 24

Compania AdePlast din Oradea, detinuta de omul de afaceri MarcekBarbut, a patruns in luna februarie pe piata din Slovacia, unde alivrat primul transport de matariale de constructii, siintentioneaza sa intre pana la sfarsitul anului si pe pietele dinBulgaria si Ucraina. Compania este deja prezenta pe pietele dinMoldova si Ungaria si a livrat produse si in Italia.

"Primul transport de 26 de tone de materiale de constructii(Sapa Top 1) produse in Romania la fabrica noastra din Oradea aplecat inspre partenerii nostri din Slovacia. Nu este mult pentrumoment, dar consideram ca este esential pentru noi si pentru totiproducatorii romani care au investit in ultimii ani in capacitatide productie performante, sa depasasca granitele Romaniei", spuneMarcel Barbut, proprietarul AdePlast, companie care a realizat in2008 o cifra de afaceri de 31 mil. euro.

Compania a vandut anul trecut adezivi in valoare de 400.000 deeuro in Ungaria, iar in Moldova a vandut deja 100 de tone demateriale de constructii in 2010, targetul pentru aceast tara inacest an fiind vanzarea a 2.500-3.000 de tone.

"Speram ca in cursul anului 2010 sa intram pe pietele dinBulgaria si Ucraina. Ne focusam pe gasirea unor parteneristrategici. Acum suntem in negocieri cu mai multi distribuitori silanturi de distributie din aceste doua tari", precizeazaBarbut.

AdePlast a fost infiintata in 1994, in Oradea si are in prezento capacitate totala de productie pentru sectorul mortarelor de700.000 de tone anual in fabricile din Oradea si Ploiesti. Companiaproduce la Oradea si vopsea, tencuieli decorative si adezivispeciali in stare umeda, cu o capacitate instalata de 80.000 detone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO