ZF 24

Producătorul de ulei Argus Constanţa a accelerat în T1: afaceri duble şi pierderi de 45 de ori mai mici

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

07.05.2014, 00:00 383

Producătorul de ulei vegetal Argus Constanţa (simbol bursier UARG) a încheiat primul trimestru cu afaceri de 27,2 milioane de lei, de aproape două ori mai mari decât în acelaşi interval al anului trecut graţie creşterii puternice a vânzărilor. Compania şi-a redus pierderile la circa 110.00 lei, faţă de 4,5 milioane de lei cât erau pierderile din primul trimestru al anului 2013.

Veniturile din exploatare au ajuns la 20,9 milioane de lei în primul trimestru, faţă de pierderi de 510.000 de lei în primele trei luni ale anului trecut. Cheltuielile din exploatare au fost de 20,2 milioane de lei, de peste cinci ori mai mari decât cheltuielile raportate în primele trei luni ale anului trecut.

„Poziţia financiară a Argus Constanţa în primul trimestru al anului 2014 comparativ cu primul trimestru al anului 2013 s-a îmbunătăţit considerabil datorită faptului că societatea a reuşit să acceseze finanţări pentru achiziţia materiei prime necesare pentru desfăşurarea activităţii în condiţii de continuitate, fapt materializat prin creşterea vânzărilor”, spun reprezentanţii companiei în raportul trimestrial. Compania mizează  în acest an pe venituri de 191,7 milioane de lei, în creştere cu 34% faţă de anul trecut, şi pe un profit brut de 5,9 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportări, la finalul anului trecut SIF Oltenia (SIF5) deţinea 55,9% din acţiunile Argus, iar fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity are 29,62% din titluri. Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Argus a fost realizată în şedinţa bursieră de ieri, când preţul a scăzut cu 5,8%, la 2,26 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 85,8 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO