ZF 24

Producătorul sucevean al îngheţatei Betty Ice: Tot businessul din acest an depinde de cum va fi vremea în august

Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice: Totul ţine şi de puterea de cumpărare a românilor. Dacă vremea e bună, dar oamenii nu au bani, consumul de îngheţată nu are cum să crească.

Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice: Totul ţine şi de puterea de cumpărare a românilor. Dacă vremea e bună, dar oamenii nu au bani, consumul de îngheţată nu are cum să crească.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.07.2014, 15:03 1397

Vremea preponderent ploioasă din pri­ma jumătate a acestui an a adus o scădere a vânzărilor de îngheţată cu pâ­nă la 20% comparativ cu aceeaşi pe­rioa­dă a anului 2013, afirmă Vasile Ar­me­nean, proprie­ta­rul Betty Ice, unul din­tre cei mai mari producători de îngheţată.

„Dacă vremea va continua în acest ritm, vom avea o scă­de­re a afacerilor cu 20% comparativ cu anul anterior. Pro­cen­tele se vor di­minua doar dacă vremea va fi bună în lu­na au­gust“, a de­cla­rat Armenean care con­duce al doilea cel mai mare pro­ducător de în­ghe­ţată cu acţionariat ma­joritar românesc.

Betty Ice a încheiat anul 2013 cu o ci­fră de afaceri de circa 20 mil. euro.

Consumul de îngheţată, ca şi cel de bere sau de băuturi răcoritoare, este strâns legat de evoluţia vremii, iar tem­pe­raturile mai scăzute sau zilele mai plo­ioase pot aduce scăderi ale acestor pie­ţe şi cu două cifre. „Consumul de înghe­ţată creş­te de două ori într-o zi caniculară com­parativ cu o zi ploioasă.“

Consumul de îngheţată per capita în România este de circa 2 litri/an (echi­va­lentul a 22 de îngheţate la cornet de exem­plu), de patru ori mai puţin decât un locuitor al peninsulei scandi­na­ve, potrivit ultimelor date disponibile.

Vasile Armenean spune că vara con­su­mul de îngheţată se mută pe litoral, iar vânzările cresc acolo şi se reduc în restul ţării. Chiar şi aşa, consu­mul depinde şi de bugetul ro­mâ­nilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO