ZF 24

Producatorul Tuborg: Anul trecut au fost deschise 35 de pub-uri

11.03.2010, 13:56 72

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producatorul beriiTuborg, sustine ca numarul de pub-uri din Romania a crescut anultrecut cu 35 de locatii, atat in Bucuresti, cat si in tara. Inplus, reprezentantii companiei sustin ca in 2010 numarul total alpub-urilor va creste din nou, cu 75% fata de numarul lor din2008.

"Desi consumul de bere Guinness s-a mentinut la aceleasi cote in2009, comparativ cu 2008, consumul in locatiile tip pub a crescutcu 35%", a declarat Doron Zilberstein, vicepresedinte marketing alURBB. El a adaugat ca aproximativ 70% din vanzarile realizate pesegmentul berilor de import provine din pub-uri, desi consumul debere din segmentul on-premise(restaurante, baruri, pub-uri, terase,hoteluri etc.) a inregistrat o scadere anul trecut.

"Pentru anul 2010 ne dorim sa crestem cu peste 60% consumul de bereGuinness pe segmentul on-premise, de aceea, facem toate demersurilenecesare sa fim prezenti in fiecare nou pub care se deschide", acompletat Doron.

Guinness, brand cu vanzari de aproximativ 3.000 de hectolitri, esteuna dintre putinele marci de bere importate pe plan local,segmentul importurilor reprezentand doar 2,4% din vanzarile de beredin Romania. URBB mai importa si brandul Kilkenny.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO