ZF 24

Producţia de maşini o ia la vale: Ford, minus 20% la Craiova, iar Marocul a luat deja jumătate din producţia Sandero de la Mioveni

Ford a produs la Craiova doar 18.200 de maşini în primul trimestru, în scădere cu aproape 20% faţă de anul anterior.

Ford a produs la Craiova doar 18.200 de maşini în primul trimestru, în scădere cu aproape 20% faţă de anul anterior.

Autor: Bogdan Alecu

17.04.2014, 00:06 294
Renault a mutat jumătate din producţia modelului Sandero de la Mioveni în Tanger în urma extinderii uzinei marocane, în timp ce la fabrica Ford de la Craiova zilele „de repaus“ încep să-şi pună amprenta asupra producţiei de maşini a României.
 
Dacia şi Ford au produs cumulat 107.573 de autoturisme în pri­mul trimestru din acest an, în scădere cu 0,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Produ­cătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).
 
Producţia de la Dacia a continuat să crească în primele trei luni, dar cu numai 4,5% faţă de primul trimestru din 2013, la aproape 89.400 de maşini. Creşterea în acest caz a fost susţinută în principal de Logan, a cărui producţie a crescut cu 25% la peste 30.000 de unităţi în primul tri­mestru, în timp ce Duster a urcat cu numai 3%.
 
Cele patru zile în februarie şi cinci în martie în care uzina Ford a fost oprită şi-au pus am­prenta şi asupra producţiei din primul tri­mestru. Uzina americană a produs cu aproape 20% mai puţine maşini în primele trei luni, res­pectiv 18.200 de unităţi. Astfel, dacă anul trecut Ford a susţinut producţia şi exporturile, acum le trage în jos în lipsa unui model de volum care să fie produs la Craiova. Pe de altă parte, ame­ricanii au anunţat creşte­rea producţiei mode­lului Fiesta la Köln, uzină despre care spun că produce mai scump decât cea de la Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO