ZF 24

Programatorii din Iaşi fac un soft fiscal pentru pentru colectarea taxelor de la populaţie pentru guvernul olandez

Karim Henkens, CEO  global al furnizorului olandez de soluţii software Centric IT Solutions

Karim Henkens, CEO global al furnizorului olandez de soluţii software Centric IT Solutions

Autor: Adelina Mihai

27.10.2013, 21:26 17629

O echipă de programatori români din Iaşi dezvoltă un soft care urmează să fie folosit de guvernul olandez pentru a colecta taxe de la populaţie, a spus Karim Henkens, CEO  global al furnizorului olandez de soluţii software Centric IT Solutions, prezent în zece state europene.

Compania are în prezent 100 de angajaţi în Iaşi şi va încheia anul cu afaceri de 3 mil. euro pe plan local.

„Am dezvoltat afaceri în România pentru că am găsit angajaţi competenţi şi loiali, iar tinerii îşi doresc să urmeze facultăţi cu profil tehnic. Nu am venit aici din raţiuni de costuri, pentru că dacă voiam acest lucru, deschideam un birou în Româ­nia în urmă cu 10-15 ani“, a spus Henkens.

Salariul mediu net în cadrul Centric IT Solutions este de 825 de euro pe lună, potrivit CEO-ului Centric Româ­nia, nivelul fiind de aproape trei ori mai mare decât salariul mediu net înregistrat la nivelul judeţului Iaşi. Compania, care are două birouri în ansamblul Palas Iaşi, continuă angajările şi vrea să ajungă la 300 de angajaţi în România în următorii patru ani.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO