ZF 24

Programe de mentoring, masterate de business sau mici MBA-uri – variantele de „rezervă” ale tradiţionalului MBA

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

15.04.2014, 20:26 84

Criza a tăiat din bugetele firmelor şi din cele ale managerilor, dar nevoia de educaţie a persistat. Motiv pentru care în ultimii ani şi pe piaţă au „răsărit” programe alternative de educaţie pentru manageri sau antreprenori, fie că sunt de tipul mentorat sau programe care durează de la câteva zile efective de studiu condensat la cel mult un an. Cel mai mare beneficiu este însă costul redus al acestora. Dacă pentru un program clasic de MBA managerii ar trebui să scoată din buzunare, în medie, cel puţin 15.000 de euro, preţul scade  în cazul alternativelor, în cadrul cărora un modul costă câteva sute de euro.

O variantă de program de educaţie care diferă de MBA-ul „tradiţional“ este Business Mentoring Program, organizat de Fundaţia Post-Privatizare. Acesta este structurat în cinci sesiuni de studiu a câte două zile şi o simulare de afaceri care se desfăşoară pe parcursul a trei zile, astfel încât întreg programul nu durează mai mult de patru luni.

Business Mentoring Program a fost lansat în anul 2010 şi este dedicat managerilor şi antreprenorilor care vor să înveţe strategii de vânzare, marketing sau de finanţare şi investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO