ZF 24

Programul de guvernare 2009-2012 al coalitiei PD-L-PSD, facut public. Descarcati Programul de Guvernare

16.12.2008, 12:28 154

Cititi programul de Guvernare propus de alianta PDL-PSD.

Coalitia de guvernare PD-L-PSD a facut public marti programul de guvernare, acesta avand 29 de capitole, cu un prim capitol in care se urmareste stoparea crizei globale extinsa si in Romania.

Astfel, in primul capitol, viitorul guvern isi propune sa contracareze reducerea lichiditatilor din sectorul financiar-bancar, inasprirea conditiilor de accesare a creditelor, creterea numarului celor care nu reusesc sa isi achite ratele la imprumuturile contractate de la banci.

Guvernul va infiinta un grup de lucru impreuna cu BNR, Asociatia Romana a Bancilor si organizatiile patronale pentru a stabili un plan de actiune comun. De asemenea, noul Guvern va decide majorarea capitalului CEC Bank, urmand ca institutia de credit sa stimuleze impreuna cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri activitatile de productie si inovare.

De asemenea, coalitia isi propune drept tinta un salariu mediu brut de 500 de euro dupa intrarea Romaniei in zona Euro.

In privinta educatiei, noul Guvern spera sa "repozitioneze social just cadrele didactice", prin schimbarea structurii din invatamant si profesionalizarea angajatilor.

Printre alte masuri promise de viitorul guvern sunt mentinerea cotei unice de 16%, adaugand insa aici o serie de deduceri, si marirea alocatiilor pentru copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO