ZF 24

Proiect european de 17 mil. euro pentru extinderea sistemului de termoficare din Iaşi

Autor: Laurentiu Cotu

04.09.2014, 17:18 403

Primăria Iaşi va implementa în perioada 2014-2015 un proiect de 17 mil. euro, susţinut din fonduri europene, pentru racordarea clădirilor publice din zona Copou, la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică. Proiectul constă în montarea a 16 kilometri de conducte primare ce vor alimenta cu energie termică 88 de clădiri publice.

’’Estimăm că odată cu implementarea acestui proiect, municipalitatea va plati cu 1 milion de lei mai puţin, pe an, pentru cele şapte clădiri din Copou care îi aparţin şi care vor fi racordate la noua magistrală. De asemenea, primăria Iaşi va plăti mai puţin şi pentru instituţiile publice racordate la sistemul centralizat de termoficare, şcoli, grădiniţe şi spitale’’’, au declarat reprezentanţii primăriei Iaşi. Pentru întreg grupul de clădiri ce urmează să fie racordat la viitoarea magistrală, primăria Iaşi preconizează o economie la plata apei calde şi a căldurii de 12,7 milioane de lei pe an, iar faţă de sursele actuale pe gaze naturale, costurile vor scădea cu 30-50%.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO