ZF 24

Proiect european de 31 de milioane de euro pentru reabilitarea a 24 km de drumuri judeţene între Ungheni şi Târnăveni, judeţul Mureş

Proiect european de 31 de milioane de euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

29.01.2018, 18:17 235

Consiliul Judeţean Mureş a câştigat un proiect european de 140,8 mil. lei (aproximativ 31 mil. euro) pentru modernizarea drumurilor judeţene DJ 151B şi DJ 142, între localităţiile Ungheni şi Târnăveni. Durata derularii investiţiei este estimată la maximum 4 ani, până în data de 31 decembrie 2022. Perioada de 98 de luni de implementare a proiectului cuprinde şi perioada de desfăşurare a activităţilor dinainte de semnarea contractului de finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

’’Ma bucur că unul dintre sectoarele de drum judeţean cu cele mai serioase probleme va fi, în sfârşit, reabilitat. Este o arteră de circulaţie importantă pentru cetăţenii judeţului care parcurg zilnic acest drum, fie în interes de serviciu, fie în interes personal. Pe lângă reabilitarea acestor drumuri, avem în vedere şi parteneriatul cu judeţul Sibiu, pentru cea de-a doua parte a drumului judeţean DJ 106, dintre Agnita şi Sighişoara’’, a declarat Péter Ferenc, preşedintele CJ Mureş.

Proiectul presupune reabilitarea DJ142 şi DJ151B pe o lungime de 24,09 km şi construirea a 2,43 km de piste de biciclete. Se estimează reducerea timpul de deplasare între localităţile Târnăveni şi Ungheni şi creşterea siguranţei circulaţiei pe sectoarele de drum reabilitate prin consolidarea suprafeţelor afectate de alunecări de teren, imbunătăţirea semnalizării şi a marcajelor rutiere, reabilitarea trecerilor la nivel cu calea ferată şi modernizarea a 24 de staţii de autobuz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO