ZF 24

Proprietarii Stadio şi Social 1 deschid cel mai înalt restaurant din România în clădirea de birouri Sky Tower. Cât costă să iei prânzul la 136 de metri înălţime

Proprietarii Stadio şi Social 1 deschid cel mai înalt...

Autor: Bogdan Alecu

08.05.2017, 12:42 20044

Săptămâna aceasta se deschide primul restaurant amplasat la peste 130 de metri înălţime din România, NOR – Sky Casual Restaurant în cadrul clădirii de birouri Sky Tower din Barbu Văcărescu, acesta fiind amplasat la 136 de metri deasupra solului. Sky Tower intră astfel în clubul select al clădirilor de birouri cu restaurante la înălţime precum City Gate cu 18 Lounge by Embassy în Piaţa Presei şi Sole în Crystal Tower aproape de Piaţa Victoriei.

Meniul NOR include 36 de preparate, de la brânzeturi şi mezeluri artizanale româneşti, la preparate din Franţa, Italia sau asiatice. Printre preparate se numără, potrivit paginii de Facebook, salată de vinete coapte cu chutney de roşii, maioneză cu chives, dulceaţă de ardei iute la 22,9 lei, salată made in Transylvania cu frunze verzi, caş ardelenesc copt pe jar, quinoua, caise şi dressing de zmeură la 37,6 lei sau borş românesc de pui cu anghinare, sparanghel şi ţelină la 16,9 lei.

NOR este deschis de proprietarii restaurantelor Stadio – Restaurant cu Atrium şi Social 1 - Restaurant cu Bar, ambele amplasate în centrul Capitalei şi parte a aceluiaşi grup. Acestea au ajuns să aibă în prezent circa 800 de clienţi pe zi, în speciali tineri, cu o viaţă activă. Mai mult, cumulat cele două înregistrează anual afaceri de peste 1,4 mil. euro.

Stadio - Restaurant cu Atrium a fost relansat în anul 2013, fiind transformat din Sports Bar în restaurant smart-casual, cu un meniu simplu construit în stil italian, dar inspirat din preferinţele românilor. Restaurantul are o capacitate de 255 de persoane şi este vizitat zilnic de circa 550 de clienţi. Social 1 are 156 de locuri şi circa 250 de clienţi în medie pe zi.

Restaurantul Social 1 a fost lansat în luna mai din 2015, an pe care l-a încheiat cu afaceri de 1,6 mil.lei. Compania care operează localul este Freen şi este controlată de Costin Radu Călin (24%) şi de Cristina Ioana Dobrovolschi (76%), potrivit Registrului Comerţului.

Restaurantul Stadio a obţinut în 2015 afaceri de 4,7 mil. lei, în creştere cu 67% faţă de 2014,  şi un profit de aproape 800.000 de lei. Compania care operează restautantul, AS Trade Invest Group S.R.L., este controlată de Ilie Radu Dumitrescu (99%) şi de Cristina Ioana Dobrovolschi (1%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO