ZF 24

Proprietarul Bega Turism: Cu excepţia noastră, nu văd pe nimeni să promoveze Timişoara în străinătate

Marius Cristescu, Bega Turism

Cu excepţia noastră, nu văd pe nimeni să promoveze Timişoara. Nicio implicare. La aceste târguri la care am participat eram singurii din Timişoara.

Marius Cristescu, Bega Turism Cu excepţia noastră, nu văd pe nimeni să promoveze Timişoara. Nicio implicare. La aceste târguri la care am participat eram singurii din Timişoara.

Autor: Mirabela Tiron

20.10.2014, 21:00 259

Omul de afaceri Marius Cristescu, care con­tro­lează alături de fratele său, Emil Cristescu, com­pania Bega Turism, cea mai mare firmă de tu­rism din ju­de­ţul Ti­miş, ce adminis­trea­ză trei uni­tăţi hoteliere în această zonă, spune că prognoza iniţială de creştere de 15%, bugetată pentru 2014, a fost depăşită.

„Realitatea a depăşit estimările. Atât ca număr de turişti, grad de ocupare şi venituri am avut o creştere de peste 15% până acum“, a declarat pentru ZF Marius Cristescu. El explică acest avans prin faptul că firma a fost prezentă la zece târguri internaţionale, dar a participat şi la licitaţii inter­naţionale pentru conferinţe.

„Am câştigat câteva, am făcut vreo cinci-şase evenimente în Timişoara cu grupuri de danezi, belgieni“, a spus el.

Anul trecut, în judeţul Timiş s-au cazat doar 280.000 de persoane în unităţile turistice.  Aici sunt înregistrate 112 firme hoteliere, ce au avut afaceri totale de doar 161 de milioane de lei (36 milioane de euro), cifră ce ar putea să fie un indicator al stării turismului din zonă.

Deşi este cel mai mare judeţ din România ca suprafaţă şi are un PIB  per capita de puţin peste 10.000 de euro, cu 50% mai mare decât cel înregistrat la nivel naţional, Timişul nu reuşeşte să concureze nici pe departe cu Capitala în ceea ce priveşte încasările jucătorilor din turism dat fiind faptul că foarte puţine persoane se cazează în hoteluri cu scopul de a vizita zona, cei mai mulţi fiind clienţi veniţi în interes de afaceri sau doar în tranzit spre alte zone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO