ZF 24

Proprietarul clubului de fotbal Schalke 04 are ferme agricole de 4.000 ha lângă Iaşi

Proprietarul clubului de fotbal Schalke 04 are ferme...

Autor: Gabriel Razi

14.10.2013, 22:05 3772

Klemens Tonnies (foto), 57 de ani, proprietarul clubului de fotbal german Schalke 04 şi al Tonnies Fleischwerk, unul dintre cei mai mari producători europeni de carne de porc, este implicat în România în companii care exploatează în arendă peste 4.000 de hectare de teren arabil în sistem bio şi convenţional în regiunea Moldovei. Clubul Schalke 04 participă în acest sezon în aceeaşi grupă cu Steaua Bucureşti în UEFA Champions League.

Miliardarul, cu afaceri de aproape 5 miliarde de euro anual în industria cărnii, este şi unul dintre cei care au participat în ultimii ani la partidele de vânătoare organizate de magnatul Ion Ţiriac în localitatea bihoreană Balc. „Orgapic a fost înfiinţată în anul 2006,în cadrul societăţii s-au cristalizat două ramuri distincte de actvitate: agricultura ecologică, respectiv agricultura convenţională“, se arată într-un document public postat pe site-ul Registrului Comerţului.

În vestul Germaniei un hectar de teren arabil costă în medie 28.000 de euro, iar în România aceeaşi suprafaţă poate fi preluată de şapte ori mai ieftin. România trece printr-unul dintre cele mai bune sezoane agricole din ultimul deceniu, iar în această toamnă economia locală a ajuns pe locul patru în UE în funcţie de producţia de cereale, cu o recoltă de 20 de milioane de tone.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO