ZF 24

Proprietarul Mega Image poartă discuţii de fuziune cu un gigant olandez. România este printre cele mai importante pieţe pentru belgieni

Proprietarul Mega Image poartă discuţii de fuziune cu...

Autor: Cristina Roşca

11.05.2015, 14:06 2402

Retailerul olandez Ahold, un gigant cu afaceri de peste 30 mld. euro anual, poartă discuţii cu belgienii de la Delhaize pentru a fuziona, potrivit Reuters care citează presa din Belgia.

Delhaize este prezent local cu retailerul Mega Image care deţine peste 400 de supermarketuri şi magazine de proximitate, cifră ce îl poziţionează pe prima treaptă în topul celor mai extinşi jucători din comerţul local. Delhaize este prezent pe şapte pieţe la nivel mondial – Belgia, Luxemburg, România, Serbia, Grecia, SUA şi Indonezia. România este inclusă în Europa Centrală şi de Est alături de Serbia şi Grecia, aceasta din urmă fiind cea mai importantă piaţă din regiune pentru comerciantul belgian. În regiune sunt peste 1.100 de magazine, dintre care peste 400 doar în România.

Potrivit presei belgiene discuţiile sunt în fază incipientă, însă ziarul L’Echo afirmă că negocieri au existat şi în perioada 2006-2007, fără a se finaliza însă. Mai mult, analiştii au afirmat de mai multe ori în ultimii ani că un parteneriat între cele două grupuri ar avea sens.

Delhaize are peste 3.400 de magazine şi venituri de peste 21 mld. euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO