ZF 24

Prunea: Masura CNVM afecteaza peste 10.000 de clienti si 15.000 de investitori ai Broker

Prunea: Masura CNVM afecteaza peste 10.000 de clienti si 15.000 de investitori ai Broker
30.01.2009, 11:57 26

Petru Prunea, presedintele Broker Cluj, spune ca masura CNVM de suspendare a autorizatiei de functionare a societatii de brokeraj ii afecteaza pe toti clientii si actionarii societatii de brokeraj.

"Urmare a acestei masuri, dimineata ni s-au anulat 831 de ordine de tranzactionare,iar o multime de clienti ai societatii sunt in suferinta. Sunt cel putin 10.000 de clienti si 15.000 de actionari afectati", a declarat Prunea pentru ZF.

El mai spune ca CNVM nu a oferit societatii clarificari cu privire la operatiunile pe care le poate desfasura in perioada de suspendare a activitatii.

"Nici nu ne-au spus ce operatiuni nu putem face. Avem clienti care au vandut actiuni, iar acum nu stim daca le putam da sau nu banii. Am cerut clarificari", a precizat Prunea.

CNVM a hotarat joi seara suspendarea pentru doua saptamani a autorizatiei de functionare a Broker Cluj, ceea ce inseamna ca societatea nu va putea in aceasta perioada sa mai preia sau sa execute ordine in numele clientilor si nici in nume propriu.

"Avem 160 de salariati. Ce vom face cu ei in aceasta perioada? Ii trimitem in concediu fara plata doua saptamani?", se intreaba presedintele Broker.

CNVM a decis si suspendarea de la tranzactionare a actiunilor Broker pe termen nedeterminat. Titlurile societatii de brokeraj au pierdut 16% pe Bursa in ultimele doua zile, dupa aparitia primelor zvonuri privind o posibila frauda la agentia din Deva a intermediarului. Capitalizarea Broker este in prezent de 5,47 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO