ZF 24

PwC: Mai mult de jumătate dintre consumatori sunt dispuşi să înlocuiască medicii cu inteligenţa artificială şi roboţi

PwC: Mai mult de jumătate dintre consumatori  sunt...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2017, 10:36 165

Mai mult de jumătate dintre consumatori (55%) sunt dispuşi să înlocuiască medicii cu inteligenţa artificială (IA) şi roboţi care pot răspunde la întrebări legate de starea de sănătate, efectua teste, pune un diagnostic şi recomanda tratamente, dar această disponibilitate variază faorte mult de la o ţară la alta, de la 39% în Marea Britanie la 94% în Nigeria, arată un sondaj PwC.

În opinia persoanelor intervievate, principalele beneficii sunt accesibilitatea şi precizia, iar încrederea şi elementul uman sunt principalele provocări.

„Fie că ne place sau nu, inteligenţa artificială şi robotica sunt viitorul serviciilor medicale. Scopul final al acestui demers îl reprezintă accesul la servicii medicale de calitate şi convenabile pentru toţi pacienţii. Avantajele economice şi sociale care pot fi obţinute prin integrarea IA şi roboţilor în sistemele existente de servicii medicale şi, ulterior, dezvoltarea unor noi modele de asistenţă medicală pe baza acestor tehnologii, sunt enorme“, a declarat Monica Biota, Partener, Servicii de Audit, Liderul Echipei de Servicii Integrate pentru Industria Farmaceutică şi de Servicii Medicale, PwC România.

Rezultatele sunt prezentate în cadrul raportului PwC  realizat pe baza unui sondaj efectuat pe un eşantion de peste 11.000 de persoane din 12 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO