ZF 24

PWC: Provocările de securitate sunt complexe şi într-o continuă dinamica. Romania trebuie să acorde o atenţie sporită si ameninţărilor cibernetice

PWC: Provocările de securitate sunt complexe şi într-o...

Autor: Roxana Rosu

18.01.2018, 11:58 276

Îmbunătăţirea condiţiilor economice, dar şi presiunea tot mai mare a aliaţilor din cadrul NATO ar putea să determine mai multe ţări membre să îşi majoreze alocările pentru apărare la nivelul de 2% din PIB în următorii cinci ani, procent pe care şi l-a asumat şi România în 2017 şi 2018.

”Provocările de securitate cu care se confruntă organizaţiile de apărare ale naţiunilor sunt complexe şi într-o continuă dinamica. În perioada următoare, una dintre cele mai mari provocări ale ţărilor NATO va fi respectarea angajamentului de a aloca 2% din PIB pentru apărare. Pentru 2017 România şi-a asumat obligaţia de a aloca 2% din PIB către armată, iar acest lucru este valabil şi în bugetul pentru 2018. Dezvoltarea economică asigură implicit şi securitatea militară. În acest context, o economie puternică cu bază de creştere solidă şi cu un mediu fiscal şi financiar stabil este absolut necesară pentru securitatea naţională şi pentru investiţiile militare necesare. În acelaşi timp trebuie să acordam o atenţie sporită ameninţărilor cibernetice, cel mai nou tip de conflict”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România.

O analiză realizată de PwC arată că rata anuală de creştere a cheltuielilor pentru apărare va creşte cel mai probabil în perioada 2017-2021 în 58 dintre cele 71 de naţiuni analizate, pe măsură ce statele trebuie să facă faţă unui mediu global de securitate tot mai complex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO