ZF 24

Radu Dinescu, secretar general UNTRR: Suntem discriminaţi la noi acasă, lucru care nu e în regulă

Radu Dinescu, secretar general UNTRR: Suntem...

Autor: Andrei Cîrchelan

20.03.2014, 10:37 158

Piaţa locală a transportatorilor rutieri a început să fie populată, din 2007, de mari companii străine venite de la vest sau din Turcia, ceea ce a ridicat nivelul concurenţei, a declarat Radu Dinescu, secretar general al Uniunii naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, în cadrul ZF Transport & Logistics Summit 2014, adăugând că autorităţile nu ajută transportatorii locali în această concurenţă. 

 
"Diferenţele între 2007 şi 2013 în zona transportului rutier nu sunt date de piaţa naţională. Aceasta a înregistrat o relativă scădere a volumului iar tariful s-a menţinut constant. Sunt câteva componente care s-au modificat în ultimii şase ani. A intrat o serie de companii multinaţionale şi au venit foarte multe companii din Turcia care şi-au făcut sediu şi aici ca zonă de legătură cu Germania. Sunt companii foarte mari venite aici pentru avantaje pe care nu le au acasă", a declarat Dinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO