ZF 24

Radu Furnică, preşedinte Leadership Development Solutions: Calitatea absolvenţilor de finanţe-bănci este esenţială, iar volumele mari nu produc calitate

Radu Furnică, preşedinte Leadership Development...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2016, 13:29 261

Calitatea absolvenţilor de finanţe-bănci este esenţială pentru sistemul bancar şi trebuie mare grijă pentru că volumele nu produc calitate, a spus Radu Furnică, preşedinte Leadership Development Solutions.

"E nevoie să legăm nevoile de talent ale sistemul bancar cu dorinţa de a creşte a instituţiilor de educaţie. Să ne gândim căte facultăţi de finanţe şi banking sunt în România şi dacă numărul de absolvenţi este validat de un forecast al nevoilor sistemului bancar. Dar există multe incertitudini."

Alte declaraţii:

Impredictibilitatea legată de sistemul bancar, cum va evolua el face dificil să prezici care vor fi nevoile unui bancher. Se va consolida sistemul, se va reduce numărul de angajaţi din cauza tehnologizării.

Dar cel mai important este calitatea absolvenţilor. Acolo e nevoie de mare grijă pentru că volumele mari nu sunt producătoare de calitate.

Aşteptările pe care le are un tânăr sunt nerealiste.

Noi am făcut un program de selecţie prin care au trecut 5-6000 de oameni din diferite companii. În final, sub 3% din participanţii au trecut prin tot programul şi au răspuns la toate intrebările, iar cinci ani mai târziu toţi au fost exportaţi de companiile in care erau în străinătate. Dacă aplici un sistem bun de selecţie ajungi la cei 3%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO