ZF 24

Radu Georgescu, Gecad, despre off-shore-ul din Cipru: nu fug de taxe, doar vreau sa vad tot intr-un Excel

Radu Georgescu, Gecad, despre off-shore-ul din Cipru: nu fug de taxe, doar vreau sa vad tot intr-un Excel
03.09.2009, 18:52 312

Radu Georgescu, unul dintre cei mai cunoscut antreprenori IT&C locali, explica decizia de a-si tranfera toate actiunile de la companiile pe care le detine catre o structura de tip holding din Cipru prin necesitatea de a-si eficientiza operatiunile si legislatia imperfecta, sustinand ca nu urmareste sa “dribleze” astfel statul roman.

Omul de afaceri a anuntat astazi ca firma cipriota Concentric Limited, o structura de tip holding, a devenit actionar majoritar la companiile membre ale GECAD Group reunind totodata si alte investitii ale antreprenorului. Grupul include, printre altele, furnizori de solutii soft si IT si procesatorul de plati electronice Gecad ePayment.

“Motivul pentru care am facut acest pas a fost de a consolida si de a eficientiza activitatea companiilor mele. Am vrut sa ma pot uita la toate investitiile mele intr-un singur Excel. Nu este o fuga de taxe, totul ramane la fel in ce ma priveste pe mine si companiile mele. Voi plati aceleasi impozite catre stat. Nu am cautat sa driblez astfel statul roman”, a spus Georgescu pentru ZF. “Aduc astfel intr-un singur raport tot ce inseamna investitiile mele”.

Georgescu precizeaza ca nu va plati taxe mai mici dupa ce a adoptat sfatul sugerat de consultantii de la PriceWaterHouseCoopers, ci doar evita sa plateasca in plus niste impozite doar pentru ca statul roman nu recunoaste companiile de tip holding.

“Doar evit un nivel superior de impozitare pentru o firma care nu produce nimic, ci doar consolideaza, aduna mai multe firme la un loc. In Romania nu exista notiunea de holding. O companie care detine o alta companie nu este recunoscuta ca holding in Romania”.
Antreprenorul spune ca a facut acest pas si pentru a usura discutiile cu investitorii straini, dar sustine ca decizia nu anunta o tranzactie iminenta.

“Investitorii au asemenea structuri speciazlizate pentru administrarea companiilor si sunt obisnuite cu ele. Nu este o pregatire speciala ca urmare a discutiilor cu un investitor”.
Concentric Limited, societate de raspundere limitata, avand sediul social in Republica Cipru, ii are ca unici actionari pe Radu Georgescu si sotia sa.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO