ZF 24

Radu Georgescu, într-o nouă tranzacţie internaţională: Platforma de plăţi Coinzone, achiziţionată de o firmă daneză

Radu Georgescu, într-o nouă tranzacţie...

Autor: Adrian Seceleanu

14.08.2015, 13:04 5247

Compania daneză Coinify ApS a achiziţionat platforma Coinzone, care le permite comercianţilor să accepte plaţi prin moneda virtuală Bitcoin, şi care îl avea printre co-fondatori şi pe românul Radu Georgescu, conform unui anunţ publicat pe blogul companiei.

“Coinify a anunţat că va prelua operaţiunile Coinzone, un furnizor de top de plăţi prin Bitcoin. Coinzone ne va aduce clienţi şi o echipa de dezvoltare, iar în urma acestui parteneriat vor apărea oportunităţi de a atrage noi clienţi pe ambele platforme. Prin achiziţia Coinzone, Coinify îşi consolidează poziţia de platformă de monede digitale numărul unu în Europa”, conform anunţului.

Companiile nu au oferit detalii despre valoarea tranzacţiei.

Radu Georgescu a anunţat în luna mai 2014 că a devenit acţionar şi preşedinte al boardului pentru Coinzone, un start-up cu sediul central în Menlo Park - oraşul din SUA unde are sediul central şi reţeaua socială Facebook - care îşi propune să lanseze o platformă de plată globală pentru mai multe monede virtuale, printre care şi Bitcoin.

Unul dintre cofondatorii Coinzone, care şi-a asumat şi funcţia de CEO, este Manuel Heilmann - un manager cu o experienţă de 13 ani în comerţul electronic. Interesant este că înainte de a deveni parteneri la Coinzone Georgescu şi Heilmann au fost competitori pe piaţa globală de soluţii de distribuţie electronică de software: românul ca proprietar al Avangate, iar Heilmann ca vicepreşedinte al liderului pieţei, firma americană Digital River.

Ulterior compania s-a extins în Europa, şi a câştigat clienţi şi pe piaţa locală, printre care se numără floridelux.ro, spre exemplu.

Iată ce spunea Radu Georgescu despre Coinzone în cel mai recent interviu acordat ZF, în martie 2015: “Coinzone este o companie bine finanţată, bine susţinută, cu oameni foarte buni din toate zonele şi în zona de business, de compliance, din zona de operaţiuni, tehnică şi aşa mai departe. Să lansezi o companie de bitcoin ca tehnologie este o treabă de o lună de zile. Pentru că este open source, iar tehnologia este simplă. Şi după aceea se întâmplă ce se întâmplă cu atâtea exchange-uri care mor: toate cele care au murit şi sunt multe nu mor pentru că Bitcoin este un business prost sau pentru că Bitcoin este un concept prost ci mor pentru că au fost făcute pe genunchi. Ca să nu ni se întâmple chestia asta, noi şi alţii ca noi, am petrecut un an de zile şi o gălăgie de bani pentru a face lucrurile cum trebuie, pentru că te <<joci>> cu banii oamenilor. Nu ai cum să faci o chestie pe genunchi şi să te trezeşti că a plecat programatorul cu parolele şi trebuie să închizi businessul şi să le spui clienţilor: vă rugăm să vă luaţi banii în 24 de ore. Noi am petrecut un an şi o gălăgie de bani construind o companie. Din nou, nu o tehnologie. Tehnologia este un lucru simplu de făcut - poţi să faci ceva subţire într-o lună sau cu 5 developeri foarte seniori într-un an de zile dar înafară de asta ai de de făcut compliance, securitate, legal, ai de făcut multe. Coinzone a făcut toate aceste lucruri. Când s-a lansat Coinzone era o companie solidă. În momentul acesta Coinzone este foarte probabil cea mai avansată şi bine finanţată companie din Europa din acest segment de business. Există multe companii în SUA în zona de Bitcoin, sunt 5-7 companii imense, mult mai mari decât Coinzone în SUA, dar ele sunt focalizate pe SUA. Europa începe acum iar Coinzone este deja cea mai avansată din Europa”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO