ZF 24

EXCLUSIV ZF: Radu Georgescu vinde a patra companie creată de la zero, serverul de e-mail Axigen

EXCLUSIV ZF: Radu Georgescu vinde a patra companie...

Autor: Adrian Seceleanu

11.03.2014, 00:09 4542

Cel mai cunoscut antreprenor român în IT, Radu Georgescu, este la a patra vânzare a unui business, după ce a construit companii vândute către Microsoft, Naspers şi fondul Francisco Partners din SUA.

Axigen, un software care le permite companiilor să-şi creeze propriul server de me­sagerie electronică (e-mail), a fost vândut de către antreprenorul român Radu Geor­gescu că­tre un grup de antreprenori români, proprietari ai companiei Modulo Consulting, un integrator de soluţii de IT pentru operatori de comunicaţii, cu afaceri de circa 640.000 de euro anul trecut.

„De-a lungul timpului noi am fost cei care am implementat unele dintre cele mai mari proiecte de Axigen. Nu cele mai multe, ci cele mai mari. Am implementat Axigen în Statele Unite, în Letonia, chiar şi în Româ­nia. Avem o relaţie de lungă durată cu Radu Georgescu, iar în momentul în care a apărut oportunitatea ca noi să luăm Axigen, am făcut-o“, a declarat pentru ZF Bogdan Mol­do­van, unul dintre cei patru acţionari ai Mo­dulo Consulting care au preluat toate acţiunile Axigen Messaging SRL de la Radu Georgescu şi partenerul său Diwaker Singh.

Cei patru români care au cumpărat Axigen sunt Cristian Daniel Drăghici (36 de ani), Bogdan Moldovan (36 de ani), Ion Nistor (35 de ani) şi Vlad Trofin (35 de ani). Axigen este produsul la care echipa de la Gecad a antreprenorului Radu Georgescu a început să lucreze în urmă cu zece ani, imediat după vânzarea tehnologiei antivirus RAV către gigantul Microsoft în 2003. Vânzarea Axigen este cel de-al patrulea exit reuşit de Georgescu dintr-o companie pornită de la zero în România, după RAV (cumpărat de Microsoft), Gecad ePayment (Naspers) şi Avangate (Francisco Partners).

Solicitat de ZF să ofere detalii despre tranzacţie, Moldovan a refuzat, invocând un acord de confidenţialitate agreat cu Geor­gesc­u, bine cunoscut pentru că nu discută niciodată detalii financiare ale exiturilor sale. „Nu a fost gratis“, a menţionat totuşi el.

Modulo Consulting, o companie înfiin­ţată în 2002, are o echipă formată din zece oameni tehnici plus trei oameni care oferă servicii de suport, iar Axigen are o echipă de zece oameni, care a fost preluată integral.

„Axigen este în acest moment la acelaşi nivel de zece persoane care este zona noastră de confort în care noi operăm cel mai bine, o echipă selectă de oameni unul şi unul care produc mai mult decât ar produce o companie mare.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO