ZF 24

Raiffeisen a adăugat 52 mil. euro la stocul de credite în T1, dar din depozite au plecat 217 mil. euro

Bogdan Popa, vicepreşedinte executiv pe financiar al Raiffeisen Bank:

În ultimele luni observăm o îmbunătăţire a indicatorilor de risc pentru clienţii noştri persoane fizice, ceea ce din păcate nu este însă valabil ca tendinţă şi în zona de corporate sau clienţi IMM. Din acest motiv încă nu se vede o stabilizare a provizioanelor la nivelul băncii.

Bogdan Popa, vicepreşedinte executiv pe financiar al Raiffeisen Bank: În ultimele luni observăm o îmbunătăţire a indicatorilor de risc pentru clienţii noştri persoane fizice, ceea ce din păcate nu este însă valabil ca tendinţă şi în zona de corporate sau clienţi IMM. Din acest motiv încă nu se vede o stabilizare a provizioanelor la nivelul băncii.

Autor: Razvan Voican

23.05.2014, 00:08 668

Austriecii de la Raiffeisen au încheiat primul trimestru cu o creştere de 1,2% a volumului de credite faţă de nivelul de la sfârşitul lui 2013, până la 4,3 mld. euro, retailul menţinându-şi poziţia dominantă în portofoliu cu o pondere de peste 63%.

Banca a reuşit în ultimii doi ani să menţină stocul de credite în jurul a 4,2 – 4,3 mld. euro, ajutată şi de preluarea în 2013 a portofoliului de retail al Citibank, pe o piaţă în care majoritatea jucătorilor mari au dificultăţi în a acoperi rambursările cu producţia nouă de credite.

„Soldul de credite pentru clienţi corporate a crescut cu 4% trimestru la trimestru, iar pentru IMM-uri cu 2%. Am continuat să finanţăm economia prin creditele la termen acordate în T1 de peste 300 milioane de euro, dintre care peste o treime au fost acordate pentru clientii persoane fizice“, spune Bogdan Popa, vicepreşedinte executiv pe financiar al Raiffeisen Bank.

Din punctul de vedere al acţionarului majoritar Raiffeisen Bank International, România este „cea mai promiţătoare piaţă din Europa de Sud-Est datorită mărimii şi potenţialului de creştere“, austriecii considerând că au deja o poziţie puternică pe piaţă, cu o reţea extinsă care s-a menţinut la 530 de unităţi în T1. De asemenea, nu au avut loc fluctuaţii de personal. Cheltuielile administrative au scăzut cu aproape 11% faţă de vârful de 71 mil. euro din T4, până la 63 mil. euro, situându-se şi sub nivelul din T1/2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO