ZF 24

Raiffeisen CM: Scenariile catastrofice pentru Europa de Est sunt putin probabile

25.05.2009, 21:11 15

Reprezentantii Raiffeisen Capital Management, divizia de administrare a investitiilor a grupului austriac Raiffeisen, considera ca in ciuda riscurilor sI problemelor cu care se contrunta Europa Centrala si de Est, este putin probabil ca scenariile catastrofice privind aceasta regiune sa se adevereasca.

La nivelul pietelor de capital din regiune s-a produs o stabilizare in ultimele saptamani, in special in cazul companiilor de materii prime, care au inregistrat cele mai mari pierderi. “Recuperarea semnificativa inregistrata la nivelul pietelor de capital nu trebuie sa umbreasca faptul ca datele economice fundamentale raman foarte negative. UE, cel mai important partener comercial pentru Europa de Est si Statele Unite, cu cea mai mare economie din lume, trec prin cea mai grea criza economica de la cel de-al doilea Razboi Mondial. Atata timp cat aici nu se va inregistra o redresare nu putem vorbi nici pentru Europa de Est de un nou parcurs economic sustenabil,” a precizat Angelika Millendorfer, Manager al diviziei Emerging Markets Equities de la Raiffeisen Capital Management.

Ea considera ca estimarile trebuie facute diferentiat in functie de ramura industriala: in privinta valorilor materiilor prime si actiunilor industriale exista o dependenta sporita fata de momentul si de felul in care economiile Statelor Unite si ale zonei Euro se vor redresa. O astfel de redresare economica este preconizata pentru al treilea sau al patrulea trimestru al anului 2009.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO