ZF 24

Raiffeisen revizuieste in scadere estimarile privind economia Romaniei la -7,5%, de la -6,2%. Dobanda de politica monetara ar putea scadea la 8% la finalul anului

10.07.2009, 13:02 15

Noile date privind activitatea economica au continuat sa scada la nivel trimestrial, scaderea productiei industriale, a constructiilor si a afacerilor din retail obligand analistii Raiffeisen sa coboare estimarea de crestere economica la -7,5%, de la 6,2% in T1.

De asemenea, analistii Raiffeisen se asteapta ca scaderea PIB-ului sa continue si in trimestrul III, o posibila revenire a economiei urmand sa aiba loc cel mai devreme in trimestrul patru.

De asemenea, Raiffeisen se asteapta ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa scada dobanda de politica monetara de la 9%, la 8% pana la sfarsitul acestui an.

In privinta evolutiei raportului leu/euro, analistii bancii considera ca in septembrie acesta se va situa la 4,20 lei/euro, putand scadea pana la 4,10 lei/euro, in decembrie, si pana la 4 lei/euro, in martie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO