ZF 24

Raiffeisen si-a majorat pretul tinta pentru actiunile Petrom de la 0,22 lei la 0,26 lei

18.05.2009, 12:52 18

Analistii bancii austriece Raiffeisen Centrobank au majorat pretul tinta pentru titlurile companiei petroliere Petrom (SNP) de la 0,22 la 0,26 lei si si-a reconfirmat recomandarea de “cumparare”, dupa ce compania a publicat rezultatele financiare pe primul trimestru.

Petrom a raportat un profit de 506 mil. lei, \n scadere cu 48% fata de primele trei luni ale anului trecut, si o scadere a vanzarilor cu 18%, la 3,037 mld. lei.

Conform analistilor Raiffeisen, rezultatele stabile pe segmentul upstream vor permite companiei sa obtina profit in conditiile in care se asteapta o crestere a pretului titeiului.

“Structura financiara buna va permite companiei sa atraga suficiente fonduri pentru modernizarea rafinariilor si constructia primei centrale electrice pe gaz, iar perspective unor profituri suplimentare care vor rezulta din aceste proiecte ne determina sa confirmam recomandarea de cumparare”, sustine Philipp Chladek, analistul pe sectorul petrolier al Raiffeisen Centrobank.

In debutul sedintei de astazi, actiunile Petrom au pierdut 1,46%, tranzactionandu-se la pretul de 0,203 lei/actiune. Conform tintei de pret a Raiffeisen, titlurile SNP au un potential de crestere de 28%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO